Demà dissabte cap al Clot! “No volem feixistes al Clot, a Barcelona ni enlloc”

Des de la Comissió Antifeixista 27 de Gener, de Gramenet de Besòs, fem una crida a participar de la mobilització que hi haurà demà a Barcelona, al barri del Clot, a la que ens hi hem adherit.

La manifestació serà demà dissabte 5 de maig a les 11h, al Mercat del Clot.
Des de Gramenet sortirem a les 10.15h, quedant a la sortida del Metro Santa Coloma.

 

No volem feixistes al Clot, a Barcelona, ni enlloc!
Tanquem el centre nazi

Recentment s’ha descobert, al barri del Clot-Camp de l’Arpa, Barcelona, un ‘centre social’ de clara orientació feixista. En un començament es deia ‘Militia’; ara l’amaguen darrere el nom ‘Tramuntana’.
Ubicat al C/ Independència 333, el local s’inspira directament en Casa Pound, part d’un corrent del feixisme italià associat amb atemptats terroristes, i que admira Mussolini, el qual va bombardejar Barcelona durant la guerra civil. Casa Pound es dedica a captar joves mitjançant una oferta de música, beguda, activitats esportives, etc., igual que ho van fer les tropes d’assalt de Hitler als anys 30. Ara aquest local intenta aplicar la mateixa estratègia al barri del Clot.

Aquest centre social nazi l’impulsen dirigents de Plataforma per Catalunya (PxC), un partit feixista que es disfressa de demòcrata.

Tota l’experiència de centres d’aquest tipus demostra que fan augmentar la violència feixista i racista a la zona. Mentre existia un centre feixista en un barri del sud-est de Londres, els atacs racistes a la zona van pujar en un 210%. Un simpatitzant de Casa Pound, que freqüentava un centre com aquest, va cometre un doble assassinat racista a Florència el passat 13 de desembre.

No podem deixar que el feixisme arreli: ni al Clot, ni a Barcelona, ni enlloc. Cal una mobilització unitària, àmplia i ciutadana per fer fora aquesta amenaça feixista.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada