Campanya contra el feixisme a Santa Coloma de Gramenet!

Acte de presentació de la campanya
En un acte que va tenir lloc el 19 de juliol a Can Sisteré, la Comissió Antifeixista 27 de Gener va presentar un manifest i una campanya amb la qual volen desemmascarar el feixisme amagat de Plataforma per Catalunya (PxC). 
 
Segons van informar membres de la comissió, la campanya té com a objectiu fer fora de l’ajuntament a PxC, i per aconseguir-ho volen fer pedagogia amb els veïns, explicant-los exactament qui són i què hi ha darrera de PxC. A partir del setembre, cada dos mesos recorreran els barris de la ciutat per parlar amb els veïns i els botiguers. Cartells, octavetes i pancartes serviran per il·lustrar als veïns sobre el missatge de PxC. A banda d’aquesta feina de carrer, la Comissió també preten fer front amb dues estratègies més: política i judicial.
 
Durant l’acte de Can Sisteré es va llegir el manifest, “El poble unit contra el feixisme”, al qual en pocs dies s’hi han adherit una vintena d’entitats, col·lectius i partits polítics. Al manifest també s’hi van sumar organitzacions de fora de Santa Coloma, com Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), entitat que va voler donar suport explícit al manifest i la campanya amb la intervenció a l’acte d’un representant.
 
La Comissió Antifeixista 27 G, formada per individus i col·lectius de Santa Coloma, va néixer l’any 2001 com a resposta a l’intent, per part d’un petit grup, de commemorar l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat el 1939. La resposta de la gent i els col·lectius va impedir aquella concentració feixista i des d’aleshores la Comissió va continuar amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica a la ciutat. Des de la irrupció de PxC a Santa Coloma el 2011, la Comissió ha reprès el seu esperit inicial de lluitar contra el feixisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada