Manifest Jornades Antifeixistes 2016

Un any més, la Comissió Antifeixista 27 de Gener volem recordar una data simbòlica en la història del nostre poble, l'entrada, fa 77 anys, de les tropes feixistes a la ciutat el 27 de Gener de 1939.

Recordem per no oblidar. Tenim l'obligació de recordar i denunciar que l'estat franquista va sorgir d'una sublevació militar, encapçalada pel general Franco, contra un estat democràtic lliurement escollit pel poble com va ser la República. A conseqüència d'aquest cop d'estat s'originà una cruenta Guerra Civil que va durar tres anys. Van existir camps de concentració on van arribar a malviure prop de 700.000 persones; es van executar prop de 150.000 persones només per les seves idees polítiques. La continuïtat de la legalitat franquista durant el procés de la mal anomenada “transició democràtica”  i la llei de amnistia del 77 o punt final  no han fet possible la creació d’una comissió de la veritat que jutgés als responsables dels crims contra la humanitat, comesos durant el règim militar feixista.

Però el feixisme continua, i per això a més de recordar, hem de denunciar. Perquè feixisme també són les polítiques del món occidental a l’Orient Mitjà. Per això denunciem les potències occidentals, que estan fomentant la guerra a l’Orient Mitjà. Una guerra que ha provocat un dels exilis més grans de la història, amb centenars de milers de persones refugiades, de les quals ara volen desentendre’s. És una crisi de refugiades que a més l’estan fent servir els grups feixistes per intentar posar la població en contra de les immigrants, amb les seves mentides habituals.

I a Santa Coloma no ho permetrem, i ho combatrem. Com hem combatut durant aquests darrers anys la presència de Plataforma per Catalunya a la nostra ciutat. Ha estat una lluita intensa, amb tres fronts: una lluita social, al carrer, on hem sortit per informar a la ciutadania de qui eren PxC; també una lluita política, a l’ajuntament, on entitats i partits polítics antifeixistes hem estat la veu constant de denúncia; i una lluita judicial, visibilitzant totes les agressions, sense deixar passar ni una. Totes unides ho hem aconseguit. Plataforma per Catalunya ja és història a Santa Coloma.

I seguim, seguirem lluitant contra el feixisme i per la justícia social. Recordant persones que han estat assassinades pels feixistes actuals, pels neonazis o bé en mans de la policia. Recordem a Guillem Agulló, Carlos Palomino, Roger, Farid Bendaoued, Idrissa Dallo, Juan Andrés...

Tornem a estar al carrer per dir que ja n’hi ha prou, que enfront de les seves polítiques feixistes s’hi trobaran la desobediència d’un poble que ja n’està fart. Ens veiem als carrers.

Santa Coloma de Gramenet, a 27 de Gener del 2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada