Concentració als Jutjats de Santa Coloma

concentració de solidaritat el proper 22 de Gener, a les 10h.

(davant de les noves dependències judicials de Santa Coloma de Gramenet)
(Passeig Salzereda, 15-18)

En el marc de la lluita per salvar el parc natural de La Bastida, a Santa Coloma de Gramenet, que dóna entrada al Parc Natural de la Serra de Marina, on es tenia projectat la construcció de més de 500 habitatges en una de les últimes grans zones verdes de la ciutat, la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam va convocar una cercavila, amb el lema “Salvem la Bastida. Recuperem els carrers!” que va finalitzar en el Consell de Ciutat, el passat 30 d’Octubre de 2008.
La protesta anava dirigida a oposar-se al projecte d’ARE (Àrea Residencial Estratégica) a La Bastida, i per mostrar el caràcter antidemocràtic del Consell de Ciutat. Un cop va finalitzar la cercavila, les 150 persones assistents es van dirigir a assistir al Consell de Ciutat. En aquest moment membres de la Guàrdia Urbana de paisà van prohibir l’entrada al recinte, motiu pel qual es va produir l’entrada massiva dels i les manifestants. Un cop dins la sala, membres de la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam van desplegar una pancarta, van llegir un manifest i van marxar, deixant acabar el Consell de Ciutat. Tots i totes som una sola persona! Al matí següent, una persona que estava fent fotografies de la cercavila, l’Andreu, va rebre una trucada de la policia, per anar a recollir una citació judicial. En aquesta se’l citava a un judici per faltes sobre desobediència, lesions i danys. Després de diversos aplaçaments el judici es realitzarà el proper 22 de Gener a les 10.15h als Jutjats d’Instrucció núm. 5 de Santa Coloma de Gramenet (Passeig Salzereda, 15-18). En la denúncia, els membres de la Guàrdia Urbana adscrits al Grup d’Informació i Prevenció, que no es van identificar en el moment dels fets i sense identificar a cap persona, notifiquen que “el agente núm. 035 notó como una persona lo cogía fuertemente por el cuello de la camisa tirándolo hacia atrás y diciéndole Fuera Policía que vamos a entrar, perdiendo el equilibrio y cayendo al suelo”. En la denúncia, els agents diuen haver procedit a la identificació del denunciat, cosa que realment no es va produir. Com a fet anecdòtic, a la denúncia també s’esmenta que l’agent suposadament agredit “perdió una cadena de oro con una cruz de caravaca debido al tirón que sufrió”.
Donats aquests fets, que no expliquen com l’Andreu que estava fent fotografies provoqués els fets que la policia denuncia, la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam ha demanat públicament el posicionament contrari al judici per part del Consell de Ciutat i al Ple Municipal (governat pel PSC en solitari), i sense haver obtingut cap resposta.
Tanmateix, felicitem a la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam per la lluita en defensa del territori, que ha aconseguit paralitzar el projecte d’ARE a La Bastida i obrir un debat participatiu al respecte.
A la vegada, denunciem el caràcter polític d’aquest judici, adreçat a la desmobilització i criminalització de les lluites populars. Fet pel qual la Plataforma ha editat un vídeo de suport on es vol donar a entreveure aquest fet i mostrar que la persona denunciada podia haver estat qualsevol de les 150 persones assitents a la cercavila, per la qual diuen TOTS I TOTES SOM UNA SOLA PERSONA, ja que segons esmenten és un judici a tot un col·lectiu.
Per tot plegat, des d’Alerta Solidària mostrem tot el nostre suport a la persona denunciada i convoquem una concentració de solidaritat, davant de les noves dependències judicials de Santa Coloma de Gramenet (Passeig Salzereda, 15-18) el proper 22 de Gener, a les 10h.

TOTS I TOTES SOM UNA SOLA PERSONA!


SOLIDARITAT AMB L’ANDREU!


SALVEM LA BASTIDA, RECUPEREM ELS CARRERS!


Gramenet de Besòs, 12 de gener de 2009
Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada